Rólunk

Munkatársaink

Léna vagyok, a Ponton Klub egyik alapítója, a táborok vezető oktatója. 10 éves koromtól a mai napig aktívan versenyzek a szabad időmben, a munkám egyben a hobbim is. 

Az a vágyam, hogy minél több gyerekkel és felnőttel ismertessük és szerettessük meg a vitorlázást. Függetlenül attól, hogy versenyezni szeretne, vagy csak egy fantasztikus időtöltést keres magának

2011-ben csatlakoztam a PontonKlub legénységéhez, de sportoktatással, gyerekekkel már jóval korábban elkezdtem foglalkozni. Mindamellett, hogy egy csodálatos sport rejtelmeibe vezetjük be a fiatalokat, ahol a természet energiáit használva siklunk a vízen, hiszem, hogy a nálunk eltöltött hetek még ennél sokkal többről is szólnak. Mert nem csak hajózni tanítunk, hanem csapatban gondolkodni, együttműködni, segíteni, tisztességgel megküzdeni, játékosan élni, de egyben felelősséggel is gondolkodni, bátorítani, de ha szükséges kicsit fegyelmezni… lényegében a fő célunk, hogy igyekszünk az  ÉLETRE NEVELNI!!

Hajópark

Hitvallás

Egyesületünk létrehozásában nagy szerepet játszott az a közös felismerés, hogy napjaink rohanó és elgépiesedett világában az egyes ember számára megnyugvást, örömet, jó érzést alapvetően a természettel való szerves kapcsolat, a mozgás és a tartalmas emberi együttlétek hozhatnak. A felismeréssel nyilván nem vagyunk egyedül, de tovább lépve azt is megnéztük, hogy mit tehetnénk saját tudásunkat, tapasztalatainkat hasznosítva a változtatás, előrelépés érdekében. Így született meg a Ponton Klub, mely nevével is igyekszik kifejezni a szándékot: hidat verni a másik ember felé, megkeresni a lehetséges kapcsolódási pontokat, közvetíteni értékeket, amelyekben hiszünk.

  • Hiszünk a Természet nagyszerűségében, és abban, hogy része vagyunk, ezért megőrzése, megóvása közös ügyünk.
  • Hiszünk abban, hogy az emberi tehetség, erőfeszítés és jó szándék csodákra képes, és az elszigeteltségből, magányból, önzésből ki tudja mozdítani az embereket.
  • Hiszünk abban, hogy utódainknak az értékeket át kell adnunk!
    Ezekkel az értékekkel lehet vitatkozni, szembeszállni velük vagy kitartani mellettük – de ismerni kell őket!!!
  • Hiszünk abban, hogy egy társadalmat minősít az, hogy miképpen élik meg tagjai az idő múlását, tudnak-e méltó módon szembenézni az öregedés folyamatával, és értelmet találni az életben akkor is, amikor a modern és haszonelvű felfogás szerint már a perifériára kerültek.
  • Hiszünk abban, hogy az információs társadalom vívmányait
    használnunk kell, de személyiségünk, emberségünk nem válhat géppé, gépiessé.

Ha úgy gondolod, hogy felfogásunk, programjaink tetszenek Neked, legyél a Ponton Klub tagja!

Kondor Éva – elnök